Факт-новини: оперативні сюжети

Фінансова підтримка постраждалих: скільки чернігівців отримають виплати?

Featured Video Play Icon

Грошову допомогу на відновлення пошкодженого рашистами житла в межах програми «єВідновлення» одержать ще 5-ро чернігівців. 12-го березня виконавчий комітет міськради задовольнив надання їм виплат на загальну суму понад 960 тисяч гривень. Нагадаємо, розміри відшкодувань за цією програмою залежать від масштабів пошкоджень та необхідного обсягу ремонтних робіт, максимальна ж сума може сягати 200 тисяч гривень.

Крім цього, члени виконкому підтримали надання компенсацій за знищені ворогом об’єкти нерухомості 10-м чернігівцям на загальну суму понад 11,7 мільйонів гривень.

А ще місто надасть 469100 гривень одноразової матеріальної допомоги 489 громадянам, що опинилися в скрутному фінансовому становищі.

Водночас ще 570 дітей отримають статус постраждалих унаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

– Із цим виконком буде встановлено 7929 статусів і прийнято 8340 заяв, – повідомила начальниця управління в справах дітей Олена Зінченко.

Нагадаємо, на отримання цього статусу мають право чернігівці, які станом на 24-те лютого 2022-го не досягли повноліття. Також у місті й далі діє соціальна програма з підтримання народжуваності. Відтак цього разу 740 тисяч гривень розподілять між 85-ма породіллями.

Додамо: одноразову грошову допомогу при народженні надають жінкам, котрі зареєстровані і проживають у Чернігові, а також подали документи до відділу звернень громадян міськради впродовж року після пологів.