ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Матеріальну допомогу від міста отримає ще 41 чернігівець

Featured Video Play Icon

Матеріальна допомога власникам зруйнованих приватних будинків і родинам загиблих у російсько-українській війні, часткова компенсація за пошкоджені вікна. Місто продовжує допомагати чернігівцям оговтуватися після військової російської агресії. 24 лютого на черговому засіданні виконкому міської ради призначили одноразову матеріальну допомогу ще 21 мешканцю приватного сектору, будинки яких пошкоджені або зруйновані російським агресором. З міського бюджету на це виділили понад 260 тисяч гривень.

Загалом уже 1700 власників скористалися цією програмою більше 28 млн коштів спрямовано на виконання, – повідомила директорка департаменту соціальної політики ЧМР Ірина Марчук.

Розмір матеріальної допомоги залежить від ступеня пошкодження житла. Нагадаємо, якщо будинок зруйновано повністю, його власник може отримати 40 тис грн., за суттєві пошкодження – 20 тис. грн., якщо незначні і будинок підлягає ремонту – 10 тис грн. Ця соціальна програма діє в місті вже другий рік. Також цього дня виконком погодив виплати для сімей загиблих(померлих) захисників і захисниць України.

-Оноразову матеріальну допомогу вже отримали 58 сімей на загальну суму 3 млн 768 тисяч 750 гривень. Пропонується затвердити надання матеріальної допомоги 9 особам на суму 603 тис гривні і одній особі на встановлення надгробка компенсація 20 тисяч гривень. Загалом 70 осіб, – зазначила Ірина Марчук.

Ще 11 мешканців Чернігова отримають компенсацію за відновлення пошкоджених або знищених вікон у багатоповерхівках на загальну суму понад 165 тисяч гривень. Як повідомила очільниця департаменту соціального розвитку ЧМР Ірина Марчук, часткову компенсацію цього року вже отримали 33 чернігівця на суму понад 400 тисяч гривень. Торік міською програмою скористалося 647 мешканців міста, з міського бюджету на це було виділено понад 8 млн. грн.