ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Будівництво на Земснаряді – правда чи фейк?

Featured Video Play Icon

Будівництво на Земснаряді не ведеться, будівельним сміттям водойму не засипають. Останніми днями в телеграм каналах почали з’являтися публікації, щодо появи будівельних залишків біля озера.   На резонансні заяви відреагував виконувач обов’язків Чернігівського міського голови Олександр Ломако на ранковій нараді у муніципалітеті.

Є земельна ділянка, яка не на Земснаряді, біля дороги на Київ, на кутку, яка в оренді з 2008-го року. Не з 2015-го, не 2023-го, а з 2008-го у приватної компанії. Там по- суті болото. Грунти такі, що там не можна не пройти, не проїхати. Компанія уклала договір з іншою приватною компанією на підсипку цієї дороги. От і вся сенсація, – зауважив в.о Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Нині фахівці опрацювали дані щодо цієї земельної ділянки та встановили, норми законодавства зокрема і природоохоронного дотримані. За словами начальника управління земельних ресурсів ЧМР Василя Дмитренка межі встановленої прибережної захисної смуги не порушені.

Може і не треба було цього пояснювати тому що тут немає жодного порушення жодної норми, але телеграм канали, які нікому юридично не належать, на які не можна подати в суд і вимагати спростування, навіть говорити не можна. Немає там контактів щоби взяли другу сторону чи хоча б об’єктивну позицію, друкують всяку маячню не перевіряючи або спеціально маніпулюючи, а частина чернігівці, які читають і вірять в цю інформацію вірять і складають собі враження що якісь негідники будівельне сміття з україни вивозять прямо на берег земснаряду і вже скоро в місті не буде земснаряду – це повна маячня. Ми вчора цю інформацію перевірили, мені доповіла муніципальна варта з цього питання і я зв’язався з підприємцями з одним і з іншим і з’ясував для себе чітко, що тут немає ні порушення ні сенсації, нічого взагалі тут немає, – зазначив  Олександр Ломако.

 А відтак, Олександр Ломако закликав чернігівців ретельно перевіряти інформацію, аби не потрапити на гачок маніпуляцій, що розповсюджують анонімні дописувачі через інтернет-ресурси.