Факт-новини: оперативні сюжети

Дикі оголошення: у центрі міста затримали чоловіка, який розклеював рекламу

Featured Video Play Icon

У Чернігові Муніципальна варта затримала чоловіка, який розклеював російськомовну рекламу, до того ж, в місцях громадського користування. Зокрема, й на комутаційній шафі у самісінькому центрі міста. Очевидцем став чернігівець Микита Вікторов, котрий  і звернув увагу на протиправні дії. Каже, одразу прослідкував за правопорушником та зателефонував до відповідних органів. Скарги на обвинуваченого надходять не вперше.  Як виявилося, закон він порушує систематично.

Йдучи містом, а саме на проспекті Перемоги, спускаючись від проспекту Миру до вулиці П’ятницької, я побачив, так сказати, на жаль, “давнього знайомого”, тобто чоловіка який вже неодноразово, на моїй навіть пам’яті, розклеював оголошення містом, – розказав чернігівець Микита Вікторов.

Чоловік відкидає всі звинувачення та не вбачає у своїх діях нічого протиправного. За його словами, розклеювати рекламу у невизначених для цього місцях, спонукають складнощі в сім’ї та брак коштів.

Важке фінансове становище, розбитий будинок, складні сімейні обставини. А, взагалі, я нічого не порушував, я просто розклеював оголошення обережно, гарно, естетично, – розповів правопорушник Микола.

Як на мене особисто, то будь-які життєві обставини, чи фінансове становище, не виправдовує порушення закону. Будь-якого порушення закону, хоча б це буде сміття на вулиці, чи розклеювання оголошень, чи щось набагато більш тяжке, – зазначив чернігівець Микита Вікторов.

Співробітники Муніципальної варти зафіксували правопорушення та склали адмінпротокол. Відповідно до 152-ї статті КУпАП, чоловіку загрожує штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень.

Нагадаємо, реклама на стовпах, або ж так звані “дикі оголошення”, заборонені законом ще з 2018 року. Паперові оголошення псують та спотворюють обличчя міста, а ефективність такої реклами в часи смартфонів та інтернету – сумнівна.