Факт-новини: оперативні сюжети

Підтримка ЗСУ: майже 100 кг дрібних монет зібрав художній музей Галагана

Featured Video Play Icon

І копійка наближає нашу Перемогу.

По копієчці, по дві копієчки, але ми зібрали, хай невелику суму, але всі розуміють, що це та сума, яка зібрана спільно. Це, дійсно те, на що ми сподівалися, – зазначив директор художнього музею ім. Г.Галагана Юрій Ткач.

Небайдужі жителі міста долучилися до акції художнього музею Галагана зі збору старих копійок, щоб обміняти їх на кошти для війська. З серпня до кінця вересня вдалось зібрати 30 378 монет номіналом 1,2,5 та 25 копійок, вагою майже 100 кг. Монети було конвертовано в одному з відділень банку у діючі платіжні засоби. Їх художній музей переказав на спецрахунок НБУ для потреб армії.

Приємно були здивовані, що доволі пристойна сума вийшла – це майже 2100 гривень. Якщо уявити, що це було по копійці, по дві копійки. Найбільше було п’ятачків, – зауважив Юрій Ткач.

Не тільки цією акцією музей підтримав наших захисників. Минулого року стартував аукціон творів мистецтва для збору на 1-шу окрему танкову Сіверську бригаду. Серед лотів аукціону – картини та світлини, надані особисто авторами. На потреби військових перераховано майже 40 тисяч гривень. Мистецький аукціон в художньому музеї триває.