Факт-новини: оперативні сюжети

Древній Чернігів очима дітей: у Колегіумі на Валу презентували виставку юних художників

Featured Video Play Icon

Малюнки, на яких зображені міські пейзажі, історичні пам’ятки та постаті віднині демонструються на виставці у Колегіуму на Валу. Авторами 24-х робіт – переможниць минулорічного відкритого міського конкурсу пленерного живопису “Легенди та міфи Чернігова” є вихованці мистецьких шкіл Чернігова, Ніжина, Михайло-Коцюбинського та Корюківки.

Ми кожен рік презентуємо виставку переможців. Переможці у номінаціях “кращий живописний твір”, “краща станкова композиція”. Хочемо, коли дітки працюють,ми могли показувати це громаді. Щоб не тільки великих митців нашої Чернігівщини знали, а і молоде покоління, – розповіла директорка Чернігівської художньої школи Марія Рибіна-Ткач.

Перед тим, як зануритись у творчу атмосферу, учасники конкурсу мали зустрічі з науковцями Національного заповідника “Чернігів стародавній”. Ті розповідали про історію та культуру стародавнього міста, про його легенди та міфи. Тому кожна робота була обдумана.

Прочитавши легенду про княжну Чорну я захотіла створити свою роботу саме на цю тему. Вона сидить на підвіконні та думає про свою не саму кращу долю, – зазначила переможниця конкурсу Варвара Паладій.

Марина Рева намалювала Будинок Мазепи на Валу, скарб, який за легендою був тут схований та Мотрю Кочубей.

Коли я їздила в Карпати на пленер, мені дуже запам’яталося, як я збирала гриби і там були незвичні для Чернігова квіти, тому я вирішила об’єднати композицію картини саме квітами та грибами, – каже переможниця конкурсу Марина Рева.

Член журі, художник Володимир Наталушко зазначив, що було важко оцінювати конкурсні малюнки, адже всі діти   плідно попрацювали на пленерах та в майстерні.

Запрошуємо всіх бажаючих поринути у світ дитячої фантазії, поринути у світ нашої чернігівської таємничої історії і можливо,це спонукає багатьох для того, щоб співставити легенди і історичні факти, – підкреслила заступниця директора Національного заповідника “Чернігів стародавній” Олена Ванжула.

Виставка “Легенди та міфи Чернігова” триватиме у приміщенні Колегіуму до кінця лютого.