Факт-новини: оперативні сюжети

Допомога постраждалим чернігівцям: у Чернігові продовжили дію міських соціальних програм

Featured Video Play Icon

Ще на два місяці продовжили дію міської Програми часткової компенсації мешканцям багатоповерхівок за витрати на відновлення пошкоджених вікон під час повномасштабної військової агресії. Таке рішення 1 червня затвердив виконавчий комітет Чернігівської міської ради. Адже до соціальних служб продовжують звертатися чернігівці за допомогою. Минулого року компенсацію за вікна отримали 647 мешканців, в цьому році – 79.

-Проаналізувавши звернення громадян пропонуємо продовжити реалізацію даної програми до 1 вересня, надавши можливість нашим мешканцям звернутися до 1 серпня, – зазначила заступниця директора Департаменту соцполітики Людмила Количева.

Також до 1 вересня продовжили Програму надання одноразової матеріальної допомоги тим, у кого були знищені або пошкоджені приватні житлові будинки під час ворожих обстрілів. Тож ще 27 чернігівців цього разу отримають часткову компенсацію від 10 до 40 тисяч гривень залежно від масштабів руйнування на загальну суму понад 345,5 тис. грн. Всього на реалізацію цієї програми у бюджеті передбачено 15 млн. грн.

– В минулому році скористалися даною програмою 1596 мешканців міста, і в цьому вже поточному – 245, – додала Людмила Количева.

1 млн. 400 тис грн. виділено 23-ом родинам загиблих захисників і захисниць. В поточному році таку допомогу отримали 153 сім’ї, на що з міського бюджету було виділено понад 9 мільйонів гривень. 1 червня депутати на позачерговій сесії міськради підтримали ці рішення.