ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Компенсацію за пошкоджене майно отримають ще 16 чернігівців

Featured Video Play Icon

Ще 16 чернігівців, житло яких потребує ремонту через війну, отримають грошову допомогу за державною програмою «єВідновлення» на загальну суму понад 1 млн. грн. 1 серпня виконавчий комітет міської ради затвердив рішення комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Нагадаємо, розмір компенсації розраховується автоматично, за формулами, затвердженими Кабміном. Максимальна сума для одного заявника –  200 тис. грн.  

– На сьогодні прийнято 65 рішень, з них 40 рішень про надання компенсації на загальну суму понад 3 млн грн. Ось зараз пройшло ще рішення виконкому, яким затверджено, знову ж таки буде передаватися. Перші люди вже отримали, бо зверталися до нас, сказали, що перші виплати вже пішли,- повідомила начальниця відділу організації роботи з питань компенсації за пошкоджене та знищене нерухоме майно ЧМР Олена Бей-Лось.

Сьогоднішнє рішення виконкому про надання компенсації чернігівцям буде внесене до Реєстру пошкодженого та знищеного майна протягом трьох робочих днів. Засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджене майно проходять у міській раді щотижня. Необхідна інформація є на офіційному сайті Чернігівської міської ради у розділі «єВідновлення».