Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові дітям загиблих захисників вручили іменні кулони «Батьківське серце»

Featured Video Play Icon

– Хочеться щось змінювати для країни, щоб моя професія могла нести далі як пам’ять батька і змінювати країну, тому що наші батьки воювали, ми будемо відбудовувати, а наші діти будуть жити.

Десятьом чернігівським дітям, у яких батьки загинули за незалежність нашої держави, передали срібні кулони «Батьківське серце» — символ пам’яті загиблих воїнів. Захід, який приурочили до Дня захисту дітей.

Сьогодні загальнодержавні заходи щодо Дня захисту дітей 1 червня. Постійно й держава, і в тому числі Територіальний центр комплектування опікується дітьми. Сьогодні такий проводиться захід, як вручення пам’ятних кулонів дітям, на жаль, загиблих наших захисників, – розповів командувач військ ОК «Північ» Дмитро Красильников.

Близько 50 іменних кулонів отримали чернігівські діти, починаючи з 2014-го року. Кулони мають вигляд серця в обрамленні тернового вінка з краплинкою крові. На звороті – прізвище та ім’я Героя. До подарунку додається іменне посвідчення.

-Вони започаткували таку акцію з початку 14-го року, усім членам сімей, насамперед дітям, дають такі іменні кулони, щоб дитина пам’ятала, насамперед свого батька, свого рідного, свого брата й сестру також, які загинули під час виконання бойових завдань за нашу незалежність. Одне з основних завдань територіального центра — забезпечення та підтримка членів сімей військовослужбовців, які загинули, які отримали поранення, каліцтво, – зазначив начальник Чернігівського обласного ТЦК та СП Олег Гончарук.

Родина загиблого Олександра Партали розповідає, що чоловік пішов на війну ще у 2014-му році. А остання зустріч із сім’єю була 13 березня 22-го, коли він вивіз родину з міста.

-13-го березня вранці, десь о 5-й ранку він допоміг нам виїхати із Чернігова, супроводжував нашу таку невеличку колону. Це була остання наша зустріч, останні моменти прощання. 13-го березня вранці вони вивезли нас до Анісова й більше ми не бачились. Вони залишись із хлопцями в Чернігові до повного звільнення міста, ще там трошечки побули в Чернігові після того, як відійшли окупанти. Після цього відправилися на Схід, – згадує дружина загиблого воїна Катерина Партала.

А 21 квітня 2022 року чоловік загинув під Волновахою. «Батьківське серце» – цінний для родини подарунок.

-Я думаю, що діти точно будуть носити це і із задоволенням, з пам’яттю, з подякою. Тому що в мене і в моїх дітей до чоловіка є тільки почуття подяки величезної і любові. Це подарунок дійсно цінний, не стільки фінансово, як у плані якогось морального, душевного такого, – зазначає Катерина Партала.

Організація «Бойове братерство України» проводить такі акції не тільки в Чернігові, а й по всіх районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Додатково планують й інші заходи для дітей.