ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

День Збройних Сил України: як громада Чернігова подякувала своїм захисникам

Featured Video Play Icon

Громада дякує своїм захисникам. 6 грудня у Чернігові вітали представників і представниць Збройних Сил України з професійним святом. 31-річницю ЗСУ вперше відзначаємо в умовах воєнного стану. То ж всі зусилля народу і армії спрямовані на перемогу. З подякою тим, хто щодня боронить нашу землю від ворожої російської армії, для підвищення бойових можливостей Владислав Атрошенко передав від Чернігівської міської ради два грошових сертифікати по 500 тис. грн. оперативному командуванню «Північ» і 162-ому окремому батальйону територіальної оборони ЗСУ.

Фундаментом Збройних Сил України називає Центри комплектування та соціальної підтримки полковник Олег Гончарук. Через них приходять до українського війська призовники і повертаються демобілізовані після служби. Саме вони на початку повномасштабної війни формували роту охорони і 119-у бригаду тероборони, які захищали місто від ворога у часи облоги.

У свою чергу Владислав Атрошенко запевнив, що місто й надалі робитиме все можливе для підтримки військових.

До Дня Збройних Сил України захисникам і захисницям вручили грамоти і подяки. У кожного з них – своя історія війни. Оваціями зал вітав одного з них – Дмитра Бондаря.

23 березня Дмитро запам’ятає назавжди. Саме тоді його було важко поранено під Черніговом. Бути військовим, захищати рідну землю – це не просто слова, це – честь, переконані військовослужбовці ЗСУ та ТРО.

Військові принагідно привітали Чернігівського міського голову Владислава Атрошенка з днем народження, який він відзначив 5 грудня і подарували очільнику міста прапор свого військового підрозділу.