Факт-новини: оперативні сюжети

До Дня ЗСУ в чернігівській школі відбулося спортивне свято

Featured Video Play Icon

«Тато, мама, я – спортивна сім’я». Змагання з такою назвою, присвячене Дню Збройних Сил України, провели в одній зі шкіл Чернігова. Це щорічна естафета, яка проводиться для першачків та їхніх батьків. Проте цьогоріч захід був особливим, адже в ньому взяли участь військові.

За словами директорки, зараз усі навчальні заклади тісно співпрацюють з військовими. Вони з радістю погоджуються брати участь у шкільних заходах, адже для військовослужбовців – це емоційна розрядка та можливість поспілкуватися з тими, заради кого вони ризикують життям.

Завдання змагань досить прості. Учасники передавали естафетну паличку, кидали м’ячем у баскетбольне кільце, стрибали на скакалці. Ілля, один з військових, який брав участь в естафеті каже: у школі він не любив подібні заходи, проте зараз поглянув на них іншими очима.

У перервах між змаганнями виступали діти, які показали свою майстерність з гімнастики та кіокушинкай. А після завершення усіх конкурсів організатори підбили підсумки та нагородили учасників ручками, альбомами та кольоровими олівцями. Кожна родина, яка взяла участь у спортивному змаганні, отримала грамоту. Проте переможцями стала тільки одна команда.

Учасники змагань задоволені не лише подарунками, а й конкурсами та атмосферою, яка допомогла згуртуватися родинам та ближче познайомитися з однокласниками.

Наприкінці заходу військові отримали почесні грамоти, а учні передали їм приємні подарунки – свої малюнки. Закінчилася свято груповою фотосесією, а організатори та діти загадали бажання – провести наступний захід уже під мирним небом.