Факт-новини: оперативні сюжети

Чотири пориви на теплотрасі сталися в результаті гідравлічних випробувань

Featured Video Play Icon

12 квітня близько 16 години чернігівці, які проживають по вулиці Старобілоуській, побачили порив теплотраси. Проїжджа частина залита водою, яка постійно прибувала. Ця ділянка теплотраси належить Чернігівській ТЕЦ. Як пояснив керівник підприємства Олексій Щербина, з 11 травня почалися гідравлічні випробування.

«Тиск в системи підвищується майже вдвічі вищий за стандартний. Це робиться для того, щоб встановити більш слабкі ділянки теплових магістральних мереж і виконати підготовчі ремонтні роботи, аби наступний опалювальний сезон пройшов безаварійно і таких ситуацій не траплялося в опалювальний період», –  каже Олексій Щербина.

Гідравлічні випробування проходять двічі на рік: перший – перед ремонтною кампанією, після закінчення опалювального сезону.  Другий – перед його початком.

  Олексій Щербина, директор Чернігівської ТЕЦ:

  «Якщо ми бачимо пориви теплотраси – це не аварійна ситуація, а планові, які дозволяють нам виявити місця, які необхідно замінити цього року. 4 пориви у нас вже є. Будуть надалі проводитися ці гідравлічні випробування. За планом ми будемо їх виконувати до середини завтрашнього дня. І до кінця дня вже плануємо розгорнути і забезпечити подачу теплоносія, приблизно о 20.00  13 травня».    

Температура води, з якою проводяться такі випробування, 40 градусів. Наразі пориви виявилися на вулиці Страбілоуській, Котляревського, а також у провулку Коцюбинського в районі вулиці Князя Чорного. Саме тут  відключили гарячу воду.