Відео дняНовини

Це рішення проти України, проти місцевого самоврядування – Владислав Атрошенко про рішення суду

Featured Video Play Icon

Сьогодні, 1 лютого, Львівський апеляційний суд на рік позбавив Владислава Атрошенка права обіймати посаду міського голови Чернігова.

«Це рішення проти України, проти місцевого самоврядування», – прокомендував рішення Львівського апеляційного суду.

Цим рішенням продемонстровано, що Україна тільки намагається ще стати європейською країною. Є великі питання чи є в Україні об’єктивне, неупереджене правосуддя, чи є вибіркове правосуддя.

Очевидним є наступ на місцеве самоврядування. Я є лідером обласної партії, яка фактично виграла у 2020-му році місцеві вибори з значним відривом від найголовнішого опонента – партії “Слуга народу”.

Абсолютно очевидним є невідповідність міри покарання до суті обвинувачення. На жаль, прокурори і працівники ДБР не можуть навіть об’єктивно усвідомить про ті обставини, за яких моя дружина виїхала за межі міста Чернігова, на службовому автомобілі, сама за кермом, з двома дітьми.

Я важаю це рішення несправедливим і наголошую, що це рішення не проти Атрошенка, а проти України і проти місцевого самоврядування.

Я переконаний, що на це рішення, як на маркерне, будуть дивитись і посли країн – наших найголовніших партнерів. І наврядчи це формуватиме уявлення в європейських партнерів, що Україна є європейською країною, – заявив Владислав Атрошенко.

За словами голови Асоціації міст України – Віталія Кличка – надалі вони звертатимуться в Європейський суд.

Сюжет із зали засідання , дивіться в ефірі телеканалу «Новий Чернігів» у вечірньому випуску новин.