Факт-новини: оперативні сюжети

Картки для пільговиків у Чернігові

Featured Video Play Icon

Соціальні електронні картки для пільгових категорій населення пропонують запровадити у Чернігові. Це питання вже неодноразово обговорювалося, але до його практичної реалізації справа не доходила.

У Чернігові більше 70 тисяч пільговиків. До їх переліку потрапляє 13 категорій пасажирів. Згідно з діючою цільовою Програмою за останні три роки на їх перевезення у громадському транспорті з міського бюджету витратять більше 244 мільйонів гривень. При цьому кількість поїздок має не реальний, а скоріше віртуальний характер. Для визначення розміру компенсації місто замовляє дослідження пасажиропотоку і на їх підставі визначає коефіцієнти виплат перевізникам.

У Чернігівському тролейбусному управлінні першими у місті запровадили автоматизовану систему оплати проїзду. Надрукували електронні картки та встановили валідатори. Це дало змогу чітко визначити кількість пасажирів. Але пільгові категорії під цю програму не потрапили. Бо електронні картки не є соціальними.

До кінця липня у Чернігові планують сформувати оптимальну транспортну мережу. Після цього відбудуться конкурси за визначеними маршрутами. Згідно з їх умовами , усі перевізники мають забезпечити громадський транспорт валідаторами. А вже після цього приймуть комплексне рішення щодо обліку пільговиків у громадському транспорті, – наголосив на оперативній нараді Владислав Атрошенко.