Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські параспортсмени вибороли нагороди на Кубку «Золотий лев»

Featured Video Play Icon

7 медалей вибороли чернігівські параспортсмени на 18 Кубку «Золотий лев», який завершився 4 липня у Білорусі в місті Могильов. Представники ГО «Інтеграція» беруть участь у цих змаганнях вже в 5-те та на цей раз команда у складі трьох чернігівців здобула дві золоті, дві срібні та три бронзові медалі.

У змаганнях взяло участь близько 100 параспортсменів. Серед 10 команд, ГО «Інтеграція» посіла 5 командне місце та була єдиним представником з України. Сергій Шурута на цих змаганнях отримав свою першу медаль міжнародного рівня. Каже зрадів 1-му місцю, адже є активним учасником спортивних змагань.

ГО «Інтеграція» у 2013 році отримала приміщення під створення реабілітаційного центру, але будівля знаходилась в аварійному стані. Всі системи функціонально були виведені зі строю, електрика та опалення – відсутні. Організатор розповідає, вирішили відремонтувати приміщення самостійно.

Будівля ГО «Інтеграція» скрізь прикрашений виробами, які виготовили члени спілки. У вільний від тренувань час, люди з особливими потребами малюють, вирізають по дереву та ліплять з глини. Окрім цього, центр надав притулок тваринам, які постраждали від знущань чи були полишені господарями. Наразі на території «Інтеграції» проживає 11 котів та собака.