Факт-новини: оперативні сюжети

Нові автобуси для чернігівських маршрутів

Featured Video Play Icon

Щоденно в Чернігові курсує близько 200 одиниць громадського транспорту. Це тролейбуси та пасажирські автобуси здебільшого приватних підприємств. Міська влада щороку виділяє значні кошти на закупівлю комунального транспорту, зокрема рогатиків.

Тролейбусний парк міста оновлюється. Потрібно поступово замінювати й автобусний, каже Віктор Геращенко. Тож працюють над програмами які б стимулювали перевізників купувати нову техніку. На центральній площі Чернігова презентували автобуси вітчизняних виробників. Зокрема, машини місцевого заводу.

На виставці нової автобусної техніки – представники транспортних компаній та приватні перевізники. Кажуть, що будуть думати щодо можливості оновлення транспорту. Але їх не влаштовує ціна таких машин.

Такі автобуси комфортабельні, каже Віктор Геращенко. Це аналог тролейбусів, що мають низьку підлогу. Техніка пристосована для людей з інвалідністю. Передбачено також встановлення системи валідації, яка вже діє в тролейбусах.

Депутат Чернігівської міської ради, один із ініціаторів впровадження електронного сервісу в Чернігові, Артем Тарасенко звертає увагу на місця, де будуть встановлені валідатори – пристрої для зчитування електронного квитка.

Нині в 15 – ти містах України впроваджена така система валідації. За словами Віктора Геращенка, міська влада працює над тим, аби Чернігів був сучасним і комфортним містом, яким зручно пересуватися.