Факт-новини: оперативні сюжети

Медзаклади Чернігівщини вдячні благодійникам

Featured Video Play Icon

Незабаром виповниться три місяці від першої появи нового коронавірусу в Україні. На жаль, медичні заклади по всій країні і на Чернігівщині зокрема, і досі потребують допомоги волонтерів та благодійників. Їхнє забезпечення засобами індивідуального захисту, апаратами ШВЛ та необхідними медикаментами не було достатнім ні на початок пандемії, ні тепер. Свій внесок у подолання цієї проблеми вносить і обласний осередок партії “Європейська Солідарність”.

Хитке становище української медицини в умовах всесвітньої пандемії підтверджує і генеральний директор Сновської центральної районної лікарні Микола Куценко. Його заклад забезпечували буквально по крихті всі, хто міг.

Схожа ситуація була і в Корюківській ЦРЛ, але цей заклад ще й одним із перших на Чернігівщині прийняв пацієнтів з COVID-19. У місті навіть запроваджували особливий режим проведення протиепідемічних заходів. Тому від допомоги медики не відмовляються.

Загалом Фонд Петра Порошенка доставив в Україну 130 тисяч захисних костюмів південнокорейського виробництва. В нашій області їх розподіляли між лікарнями 1-ї та другої черги – Чернігівською міською лікарнею №2, обласною, а також Ріпкинською, Сновською, Городнянською, Менською та іншими ЦРЛ.

Самі розумієте, після роботи  виїзної бригади кількість засобів змншується, – каже директор Менського центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Корнієнко. – А сьогодні ми отримали дійсно якісні костюми. До списку медичних закладів, яким дісталися партії захисних комплектів від “Європейської солідарності”, увійшли також Ніжинський та Куликівський центри первинної медико-санітарної допомоги.