Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів стає безпечнішим!

Featured Video Play Icon

У Чернігові за дорученням міського голови продовжується реалізація заходів, спрямованих  на підвищення безпеки пішоходів. Для цього в місті  споруджують нові  переходи з підвищенням.

  Вони мають ряд переваг. По-перше, їх видно здалеку і пішоходам, і водіям. По-друге, вони безпечні для пішоходів, оскільки підняті на висоту 15 см та виконують одночасно функцію «лежачого поліцейського», змушуючи водіїв їхати повільніше. А оскільки такі переходи знаходяться на одному рівні з тротуаром, це дає змогу і матерям з колясками, і людям з обмеженими фізичними можливостями не оминати бордюри.

Наразі роботи з облаштування такого переходу тривають на проспекті Миру.  Місця для встановлення підвищених переходів  обирають  невипадково, віддають перевагу найбільш аварійним ділянкам дороги.  Такі переходи у Чернігові вже розмістили напроти 3-ої школи, на  вулиці Ріпкинській , а також  на переході через Шевченка до вулиці Серьожнікова, там , де сквер Богдана Хмельницького.

У цьому році  плануть облаштувати 15  подібних дорожних об`єктів в різних районах Чернігова. До дня міста  роботи обіцяють завершити.