Новини

Загинули за Україну: на Чернігівщині попрощалися з чотирма воїнами-земляками

Чотири воїни повернулися “на щиті” – сьогодні на Чернігівщині їх провели в останню путь. 25 березня в Катерининській церкві Чернігова попрощалися з трьома воїнами – капітаном Сергієм Алексахою, солдатом Сергієм Неборачком та старшим солдатом Олександром Новиком. На Ніжинщині сьогодні провели в останню путь молодшого сержанта Володимира Тереха.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Читайте також: На Чернігівщині попрощалися з двома воїнами-земляками

Капітан Сергій Алексаха народився 17 червня 1977 року у місті Дніпро (до 2016-го року – Дніпропетровськ). У дитинстві з родиною переїхав на Чернігівщину, тут закінчив Чернігівську ЗОШ №31 , після чого вступив до Харківського інституту повітряних сил. Протягом 1998-2014-го років проходив військову службу у Збройних Силах України, після чого за станом здоров’я повернувся до цивільного життя. Після початку повномасштабної війни Сергій не лишився осторонь та знову долучився до лав ЗС України. У складі одного з підрозділів військової частини А0409 на посаді командира взводу він віддано боронив Україну від загарбників, даючи гідну відсіч ворожим окупаційним військам. 18 березня під час виконання бойового завдання на Донеччині Алексаха Сергій загинув. Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві, поховали на кладовищі “Яцево”.

Старшому солдату Новику Олександру був 41 рік. У складі підрозділу військової частини А4437 він віддано боронив Україну, але 20 березня  загинув, виконуючи чергове бойове завдання біля одного з населених пунктів Харківщини. Вдома його чекали два молодших брати та мама. Відспівували загиблого воїна в Катерининській церкві Чернігова.

Живим коридором, навколішках зустрічали Олександра у рідному селі Дніпровському. Поховали воїна-героя на кладовищі у селі Повідов.

Солдат Сергій Неборачко народився 7 травня 1975 року у Чернігові. Тут закінчив місцеву СЗОШ №7, потім навчався в Академії Державної пенітенціарної служби України. З 2014 по 2022 року проходив військову службу у лавах Збройних Сил України, потім повернувся до цивільного життя, але з початком повномасштабного ворожого вторгнення знову став до лав Захисників Батьківщини. Спочатку обороняв Чернігівщину у складі однієї з рот охорони Чернігівського обласного ТЦК та СП, потім потрапив на службу до складу одного з підрозділів військової частини А0693 та на посаді номера обслуги кулеметного відділення продовжив боронити Україну від ворожих військ. 24 липня 2022 року під час боїв поблизу одного з населених пунктів Донеччині Неборачко Сергій загинув. Протягом цього часу він вважався зниклим безвісти та був похований на кладовищі у Дніпрі, але після результатів ДНК-експертизи вдалося повернути його на рідну Чернігівщину, де з ним попрощалися у Катерининській церкві та перепоховали на кладовищі “Яцево”.

На Ніжинщині сьогодні провели в останню путь молодшого сержанта Володимира Тереха. У 1989 році чоловік долучився до лав Національної Гвардії України, а після повернення до цивільного життя працював у ТОВ «Земля і Воля» оператором очисних машин. Після подій 24-го лютого 2022 року чоловік долучився до складу одного з підрозділів військової частини А0222 на посаду гранатометника. Протягом цих місяців він мужньо виконував свій військовий та громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості Батьківщини, але 20 березня під час боїв на Донеччині Терех Володимир загинув. Поховали воїна на місцевому кладовищі.