ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

“Мама, тато і я – спортивна сім’я”: у Чернігові визначали найспортивнішу родину

Featured Video Play Icon

До перемоги усією родиною. На території першої школи відбулися 16-ті міські спортивні змагання “Мама, тато, я – спортивна сім’я”. Програма скла­далася з 9 комплексних естафет на швид­кість, координацію та витривалість. Участь брали переможці попередніх шкільних змагань.

Попередні ми проводимо в кожній школі, в кожному дитячому садочку, а потім проводимо фінали такі, які сьогодні у нас. Так що це своєрідний фінал з 16-ти фіналів конкурсів “Мама, тато і я – спортивна сім’я”, – зазначає директор Чернігівського міського центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Дмитро Пиріжок.

За перемогу у турнірі боролися 19 родин. Сім’я Закружних, переможці міського, обласного етапу і призери всеукраїнського фестивалю розповіли, займаються спортом змалечку та привчають своїх дітей  вести здоровий спосіб життя. Вони вже готуються до подальших етапів змагань і вважають такі конкурси корисними для зміцнення родини.

Це дуже корисно, тому що саме в таких ситуаціях, коли змагання, коли відбуваються якісь такі чуттєві події, родина більше зближується. Інколи буває, що тут і кричать один на одного, але все рівно, особливо, коли щось виходить це дуже корисно для сім’ї. І ми всі стаємо одним цілим, тому що саме головне, коли сім’я підтримує один одного, – зауважує сім’я Закружних.

Фізичні активності і здоров’я також невід’ємні частини життя для сім’ї Казак.

Мама підтримує форму у спортзалі, а син декілька разів на тиждень ходить на футбольну секцію. 

Зараз такий складний час для всієї нашої країни і такі змаганні вони зближують, дають більш позитиву в життя наше, тому ми тільки за такі змагання, – зазначає Сім’я Казак.

Конкурс не проводили вже два роки, спочатку через ковід, а потім – повномасштабне вторгнення. Як розповідає  заступник начальника управління у справах молоді та спорту Валерій Семенець, цьогоріч багато родин хотіли взяти участь у спортивних змаганнях.

– Люди хочуть брати участь, люди хочуть жити. Люди хочуть, навіть під час війни, відчувати якісь певні позитивні моменти і тому ми вирішили. “Спорт для всіх” вирішив провести, ми підтримати і представники шкіл беруть зараз будуть брати участь зараз у визначенні кращої спортивної чернігівської родини, – розповівзаступник начальника управління у справах молоді та спорту ЧМР Валерій Семенець.

Міцна сім’я – міцна держава і ми це розуміємо. Тому ми і проводимо сьогодні такі змагання, незалежно від війни, важко, школі важко, сім’ям важко. Набагато більше було б сімей, але батьки там, на сході. Але вони ради сімей своїх воюють, – підкреслює Дмитро Пиріжок.

“Мама, тато, я – спортивна сім’я” – не лише про фізичну витривалість. Це гарний приклад, як сім’ї можуть проводити вільний час та зміцнювати родинні зв’язки. Тому у  Чернігові такі змагання проводитимуть і надалі.