Факт-новини: оперативні сюжети

«Наймобільніше місто»: Чернігів переміг у Всеукраїнському конкурсі «Краще місто»

Featured Video Play Icon

Чернігів посів перше місце у Всеукраїнському конкурсі «Краще місто» у номінації «Мобільність», отримавши максимальну кількість балів. Про це повідомили на ранковій нараді в мерії, 26 жовтня. Конкурс проводила громадська організація «Екодія» влітку цього року. Члени журі враховували заходи, які були впроваджені у 2020 році. 

Організатори конкурсу отримали 33 заявки від 27 міст. Переможці визначені за критерієм кількості населення: від 50 до 100 тис., від 100 до 250 тис. та більше 250 тис. населення.

Чернігів потрапив до категорії 250 і більше. Перше місце у цій номінації Чернігів розділив зі Львовом, набравши однакову кількість балів. Про це розповів начальник управління транспорту Чернігівської міської ради Олександр Рижий.

Окрім експертної думки журі, до системи оцінювання додавалися відгуки громадськості та статистичні дані. Проводилося опитування мешканців міст щодо оцінки якості громадського транспорту, ситуації з паркуванням, велосипедною інфраструктурою, зеленими зонами та якості повітря.