НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Новинки військової техніки показали українські виробники в Чернігові

Featured Video Play Icon

Від оптичних прицілів до авіаційних ракет – цілий спектр військової техніки та оснащення можна було побачити 2 вересня біля будівлі обласної ради. У четвер тут проходила науково-технічна конференція, присвячена створенню та модернізації озброєння українських військових в сучасних умовах.

Багато уваги у Збройних силах наразі приділяється тому, аби солдати мали постійний візуальний контроль за своїми позиціями, не наражаючи при цьому себе на небезпеку. На виробництві новітніх оптичних систем в Україні спеціалізується зокрема компанія “Archer”, вся продукція якої офіційно використовується у війську.

Розробки в царині роботизованих мобільних платформ презентували представники компанії “Інфоком”. Ці невеликі колісні та гусеничні машини наразі знаходяться на етапі заводських випробувань, але вже показують хороші результати, кажуть розробники.

Як розповіли учасники конференції, під час виготовлення озброєння та військового оснащення багато технологій довелося “перевинаходити”, аби не використовувати російські деталі.

Для того, аби військові новинки українських фірм офіційно потрапили до Збройних сил, вони мають пройти тести Державного науково-випробувального інституту сертифікації озброєння та військової техніки, який базується у Чернігівській області.

Після проходження військовими новинками необхідних випробувань, їхніми закупівлями займається Міністерство оборони України.