ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів і французький Реймс стали містами-побратимами

Featured Video Play Icon

Чернігів і французький Реймс – офіційні партнери. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, який з робочим візитом перебуває у Франції.

“Поспілкувався з мером міста Арно Робіне, а також президентом Великого Реймсу Катрін Вотрен. Також мав нагоду виступити на засіданні в міській раді Реймсу, де була підписана угода про співпрацю між нашими містами” , – пише у своєму дописі Олександр Ломако.

Для Чернігова це партнерство – стратегічна співпраця. Чернігів зацікавлений у досвіді Реймсу щодо поводження з відходами та переробкою сміття, очищення води, розвитку громадського транспорту, співпраці в сфері культури. Але передусім – це дружба між містами, які мають багато спільного. Чернігів і Реймс близькі від столиць та знають переваги і недоліки цього факту.

Реймс сильно постраждав під час Першої світової та має досвід не просто відновлення, а переосмислення міста, над чим зараз працює Чернігів. Обидва міста з надзвичайною історичною спадщиною та працюють над розвитком туризму. “А головне, ми вміємо однаково відважно боротися за свободу, пристрасно кохати та віддано дружити!”, – зазначив Олександр Ломако.