Новини

У Чернігові на два місяці скасували плату за комунальні послуги

Чернігівцям не треба буде оплачувати комунальні послуги за березень і квітень. Зокрема, це послуги з управління багатоквартирними будинками, поводження з побутовими відходами, централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. Таке рішення ухвалив 18 квітня виконком міської ради на своєму першому з початку війни засіданні.

 Скасувати плату за послуги виконком рекомендував й іншим суб’єктам господарювання некомунальної форми власності та повідомити про своє рішення до 25 квітня Це, зокрема, стосується теплопостачальних підприємств і приватних управляючих компаній.

Але оплату за постачання газу та електроенергії доведеться сплатити. Бо виконком, за словами Владислава Атрошенка, не впливає на ці суб’єкти господарювання.

Владислав Атрошенко додав, що особисто він вважає: було би по-людськи правильно, якби всі названі підприємства людям за ці два місяці рахунків мешканцям Чернігова не виставляли, а компенсацію за це могли отримати з держави. Але примусити їх до цього міська влада не може.