Факт-новини: оперативні сюжети

У Катерининській церкві вшанували полеглих українських військових

Featured Video Play Icon

Чернігівці вшановують пам’ять воїнів, які віддали своє життя за Україну. 4 листопада у Катерининській церкві відслужили молебень за тих, хто загинув у російсько-українській війні. У жовтні 2021-го обірвалося життя двох бійців – Георгія Халікова та Віктора Рачугіна. 23 українських військовослужбовці отримали поранення різної тяжкості.

51-річний сержант Георгій Халіков був для побратимів наставником. Чимало бійців із вдячністю згадують науку досвідченого воїна, який опікав «жовторотиків» у найзапекліших боях. 26 жовтня під час обстрілу він прикрив собою двох побратимів та сам отримав кілька осколкових поранень. Георгій Халіков загинув. Без батька залишилося троє синів.

Завжди усміхнений, активний, бойовий хлопець – таким його запам’ятали побратими. 36-річний Віктор Рачугін мав піти у щорічну відпустку, та його життя обірвала ворожа куля. Сталося це 27 жовтня, коли російські війська обстріляли позиції ЗСУ.

Кожен перший четвер місяця у козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини проводять панахиду за всіх, хто загинув за незалежність України.