Факт-новини: оперативні сюжети

Чекала на прем’єру в Чернігові більше року: в молодіжному театрі презентували виставу «Between»

Featured Video Play Icon

Понад рік вистава «Between» чекала на свою прем’єру у Чернігові. Відомий сценарист Ігор Чайка готував постановку разом з акторами Молодіжки до Міжнародного дня театру, 27 березня 2022 року. З трагічних причин робота була перервана.

Але ми якось одразу сказали, що при першій нагоді повернемось і закінчимо, бо це вже справа честі. Щоб ця сволота не дала ще й цього робити, крім усього іншого, то цього не буде, сказали ми. Так і вийшло, – розповідає Ігор Чайка, автор сценарію, режисер-постановник вистави.

До очікуваної чернігівської прем’єри, яка відбулася 8 червня, виставу було поставлено на сценах варшавського театру «Друга зона», театру міста Равенсбург. Власну версію «Between» також презентував своїм глядачам полтавський театр «МалаФея».

Кожного разу це була трішки інакша історія, бо інакші актори, інакша пластика. Польські актори, українські актори в Німеччині. Але знаєш, «нема худа без добра», бо сюди я повернувся вже з певним багажем. З якимись знахідками, які ми робили, – говорить Ігор Чайка, автор сценарію, режисер-постановник вистави.

Спільні репетиції режисера з акторами Молодіжного театру продовжились у травні. На сцені грають Олексій Биш – виконавець головної ролі, Любов Веселова, Тетяна Салдецька, Ольга Ільо, Сергій Носенок, Микола Пономаренко. 

Як на мене-це дуже знакова постановка для Чернігівського Молодіжного театру. Вона прийшла вчасно. Вона прийшла у той час, коли нам потрібна чиста вода для творчості, для життєдіяльності, для взаємовідносин, – ділиться Олексій Биш, актор Молодіжного театру.

Постановка Ігоря Чайки «Between» чіпляє  своєю філософською історією – вибором між Добром і Злом, Життям і Смертю. Розповідається вона без повчань, з іронією та гумором.

Головне питання, яке ми намагаємось вирішити в цій історії – це проблема вибору. Людина має обирати завжди, – зазначає Ігор Чайка.

На ліво пекло, вправо рай. Куди ти йтимеш – обирай. Ось про що ця вистава, – говорить Олексій Биш.