Факт-новини: оперативні сюжети

Юні чернігівські циркачі виступили у Львові для дітей захисників і захисниць

Featured Video Play Icon

Вихованці чернігівської циркової студії «Максимум», що при будинку культури на Шерстянці, взяли участь в масштабному шоу «Здійснити мрію – повернути вкрадене дитинство».  Захід провели у Львівському цирку для дітей захисників і захисниць 1 червня.  В концертній програмі виступили 200 артистів з хореографічних та спортивних шкіл, циркових студій з усієї України.

Там були дітки у яких батьки на війні, були дітки у яких батьки з Азовсталі, у яких батьки загинули і це була програма від дітей для дітей. Діти циркових студій України робили 2 шоу-вистави для дітей військових, – розповідає Марія Книр, керівниця циркової студії.

Було цікаво подивитися що роблять інші, щось для себе нового, поділитися досвідом, там багато цікавого, – говорить Ющенко Михайло, учень циркової студії.

Для участі у шоу учасники проходили відео-відбір. Юні співаки, танцюристи, акробати, повітряні гімнасти демонстрували свої вміння. З чотирьох номерів у чернігівської студії відібрали два – хлопчика на котках та двох дівчинок з парною акробатикою на столі. 

Ми виїхали 29-го, а  30 та 31 у нас були репетиції. У діток зранку і майже до вечора були репетиції в цирку. Ось 1-го були дві програми, дітки виступили і на наступний день ми вже поїхали, – згадує Марія Книр, керівниця циркової студії.

Юні артисти займаються цирковим мистецтвом вже не один рік. Марія та Михайло впродовж восьми років, Яна – близько двох. Щоб досягти високих результатів діти тренуються по декілька разів на тиждень, перед особливо важливими змаганням щоденно. 

Як і перед кожним виступом трохи хвилювався, трохи було незвично зі сцени на арену цирку переходити, бо там тебе глядачі бачать майже всюди. В цілому все сподобалося, все вийшло наче, – ділиться Михайло Ющенко, учень циркової студії.

Перед виступом було дуже багато адреналіну і до цього ми ходили декілька днів у цирк і дуже довго там знаходилися, репетирували всі номери та дивилися інших. До конкурсу у Львів ми готувались за місяць, десь так, а так ми кожен день репертируємо тут номери, – розповідають Марія Ющенко та Яна Хлистун, учениці циркової студії.

Це вже не перший успіх маленьких артистів.  Діти  виступали  на арені не тільки Львівського цирку, а й Дніпропетровського, Запорізького, Київського та Одеського. Брати участь у благодійних заходах та конкурсах планують і надалі.