ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Бітвін: Чернігівський молодіжний театр презентує прем’єру вистави

Featured Video Play Icon

У Чернігівському молодіжному театрі відбудеться відкладена прем’єра вистави «БІТВІН». Зіграти п’єсу мали ще 27 березня 2022 року, але цьому завадило повномасштабне вторгнення. Її вже презентували на сцені Варшавського театру та в Німеччині.

Прем’єра вистави таки відбулась, але вона рівно рік тому, у травні минулого року, вона відбулась у Варшавському театрі «Druga Strefa». Це була прем’єра вистави з польською трупою, польською мовою, ми перекладали п’єсу на польську мову, а в січні цього року вже в Німеччині була ще одна прем’єра, – зазначив режисер Ігор Чайка.

Зіграли виставу й на сцені Полтавського театру, головна ж прем’єра відбудеться в Чернігові 8 та 9 червня. На думку  режисера вистави Ігоря Чайки, історія сподобається глядачам різного віку. Там використані понад 20 хітів золотого фонду 20-го століття.

Це кавери, спеціально записані для цієї вистави, створені в Київській студії «Crystal Sound». У нас є графіка й анімація, там теж є така фішка, привідкрию таку цікавинку, бо це робив художник Віктор Байрак, – повідомив Ігор Чайка.

П’єсу режисера Олександра Богданенка «Сховище» презентують 29 червня. Це історія Ванди Об’єдкової, яка пережила нацистську окупацію і в 91 рік померла в Маріуполі від російських ракет. У постановці використають оригінальну музику композитора Тараса Богика,яка відтворить звуки війни.

Це комедія, яка, як не дивно, про війну, про війну світоглядну, яка відбувається між світлом і темрявою. І ми з нашими героями знаходимось у сховищі якраз поміж цих світів — світу темряви і світла. Розбираємось про причинно-наслідкові зв’язки, які привели до нас війну, – розповів режисер Олександр Бондаренко.

Чернігівський молодіжний театр презентує ще одну п’єсу «Фієста» Е. Гемінґвея, де головну роль зіграє Катерина Варченко. Вистава присвячена військовим, які повернулися додому з гарячих точок.

Саме про це ця вистава. Про людей, які втратили душу там, повернулися фізично й тепер їм звідкись потрібно знайти жагу до життя.

Це буде чиста драма, цього сучасний театр український побоюється, тому що соціальних драм зараз дуже багато, – зауважив художній керівник Молодіжного театру Ігор Тихомиров.

Актори працюють над презентацією другої прем’єри «Король Лір» У. Шекспіра. Цього разу в перекладі Ю. Андруховича. 

Сподіваємось, буде робота в якому ми знайдемо симбіоз засновників молодого театру й генерації акторів молодого театру. Будемо сподіватись, – зазначив Роман Покровський, режисер.

Художній керівник Молодіжного театру Ігор Тихомиров розповів, що працюють також над новою постановою «Калита» режисера Олексія Биша. Показати прем’єру планують в Україні, Італії та Іраку.