Факт-новини: оперативні сюжети

Більше коштів для тероборони. На що витрачатимуть 10 мільйонів з обласного бюджету?

Featured Video Play Icon

Чернігівська обласна рада виділила 10 мільйонів гривень на фінансування сил територіальної оборони області. Таке рішення депутати ухвалили 15-го лютого на позачерговій 9 сесії сесії.

Керівництво області запевняє – приводів для паніки з приводу можливого російського вторгнення наразі немає. Органи місцевого самоврядування постійно контактують з військовими, а пересування ворожих сил ретельно відстежується.

Прикордонники та представники правоохоронних органів, які звітували під час сесії про ситуацію на межі з Росією та Білоруссю, теж закликали жителів області зберігати спокій. Начальник 105-го прикордонного загону Олександр Чорний розповів, що для створення видимості великого скупчення військ росіяни використовують в тому числі стару та непридатну для бойових дій техніку.

Паралельно з військовими маневрами, росіяни вдаються і до інформаційних атак. До СБУ через соцмережі надходять повідомлення з ботів-одноденок про, начебто, гарантоване вторгнення, і заклики до населення тікати в інші регіони. За таким самим принципом кілька тижнів тому правоохоронним органам надсилали фейкові повідомлення про замінування.

10 мільйонів гривень, виділені на фінансування територіальної оборони, підуть зокрема на підготовку пункту управління силами тероборони області, який відповідатиме всім вимогам таємності, проведення навчань та тренувань, підготовку бази управління 119-ї бригади.