Факт-новини: оперативні сюжети

Загроза російського вторгнення. Чи спокійно на кордоні?

Featured Video Play Icon

Ситуація в країні напружена, але контрольована. Вірогідність війни не більше 10 % , – такі припущення висловив на оперативній нараді у вівторок 15 лютого Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Інформаційне нагнітання не на користь Україні та людям, вважає міський голова. Економіка від цього програє. Хоча саме стан економічного розвитку і визначає успіх переговорних процесів, рівень підтримки армії та населення. Все буде добре, наголошує Владислав Атрошенко, і орієнтує усі комунальні служби працювати на максимумі своїх потенційних можливостей.

Війни боятися не варто, але до неї необхідно готуватися. Навчатися жити поряд з агресивними сусідами і бути готовими до різних непередбачуваних ситуацій. Досить згадати низку хибних замінувань, які нещодавно відбулися у Чернігові. Міський голова звернувся до управління освіти, аби вони спільно з батьками розробили алгоритм дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Батьки, педагоги та діти мають чітко проговорити де , звідки та як батьки забиратимуть дітей зі школи, якщо виникне надзвичайна ситуація. Така покрокова інструкція має бути у кожному навчальному закладі, – наполягає міський голова. При цьому жодних підстав до паніки Владислав Атрошенко не бачить.