Факт-новини: оперативні сюжети

Більше повноважень – громадам

Featured Video Play Icon

Селище міського типу Короп – одна з найвіддаленіших точок Чернігівщини. Місто відоме з часів Київської Русі. Коропська селищна ОТГ об’єднує понад 40 населених пунктів з чисельністю жителів в понад 15 тисяч. Центральна площа Коропа наповнюється людьми. 30 липня тут презентували політичну партію «Рідний дім».

Про Владислава Атрошенка люди тут знають. Чули й бачили по тих справах, які він зробив у Чернігові. Владислав Атрошенко знайомить людей із новою політичною силою, яка створюється на Чернігівщині та тими, хто її представлятиме на Коропській землі.

-Податки мають лишатися в громадах, агроліси – в громадах, – каже В. Атрошенко. – повноваження по адмініструванню та збору місцевих податків повинні передатися на рівні закону представникам громад.

За словами голови фермерського господарства Володимира Куніцина, перше, що треба зробити на селі, це розвивати тваринництво, сільське й лісове господарства. Нині тут діє підприємство «Коропський агролісгосп», де треба суттєво поглибити переробку деревини. Працювати задля інтересів громади можна, об’єднавши свої зусилля, кажуть депутати районної ради й представники ОТГ.

Для жителів Коропа та їх дітей влаштували цікаву розважальну програму. Працювали атракціони та аніматори, співали чернігівські артисти. Жителі містечка й навколишніх сіл відчули справжнє свято. Хедлайнером свята і приємною несподіванкою для мешканців Коропа й навколишніх сіл став виступ гурту «Лісапетний батальйон». Відомі артистки дарували публіці багато пісень і гумору. Свято тривало до пізнього вечора.