ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Осінній декор: на чернігівських клумбах з’являються нові композиції квітів

Featured Video Play Icon

Змінюється пора року – а з нею і клумби у міських парках і скверах Чернігова. Невтомні працівники КП «Зеленбуд» висаджують осінні композиції. В середмісті з’явилися зелені стрічки вічнозелених рослин. Майстер Галина Бурменко в уяві уже бачить картину, яка незабаром порадує чернігівців.

Осінь – пора хризантем. Жовті, білі і рожеві, висаджені на центральних алеях, вони вражають своєю красою у будь-яку погоду, адже не бояться ні дощів, ні морозів. Кущики стоять в бутонах і через кілька днів це буде яскраве видовище, обіцяють озеленювачі.

Хризантеми висаджували до Дня міста, хотіли зробити подарунок Чернігову і чернігівцям, кажуть працівниці “Зеленбуду”. Засмучує те, що деякі люди не цінують красу – викопують квіти навіть біля братських могил, топчуть і псують клумби у скверах.

Але гарних людей більше. За словами комунальників, сьогодні багато рослин надходить до них від благодійників, які допомагають місту-герою відновитися після агресії росіян. Молоді лілії, які були на цьому місці влітку – також подарунок мецената. Кількасот цибулинок цього року підросли і наступного літа рясно зацвітуть на одній з міських клумб.