Факт-новини: оперативні сюжети

Звіт голови ОДА

Featured Video Play Icon

Про досягнення в царині розвитку Чернігівщини у липні звітували у п’ятницю в облдержадміністрації. Голова ОДА Андрій Прокопенко зробив особливий акцент на реалізації програми “Велике будівництво”, яка передбачає ремонт 300 км доріг в області, будівництво амбулаторій тощо.

-Серед приємного слід сказати про Носівську школу, – каже губернатор. – Вперше з 2012 року в області буде відкрита повністю нова школа. Вона будувалася з 1989 року, і тільки в цьому році завдяки включенню в програму «Велике будівництво» вдалося зробити великий ривок до завершення проєкту.

Згадали під час звіту і про конфлікт працівників двох торфових заводів – Смолинського та Ірванцівського – з керівництвом державного підприємства “Чернігівторф”. У понеділок він вилився в акцію протесту під стінами облдержадміністрації. Представники колективів запропонували кандидатуру нового керівника «Чернігівторфу», але голова ОДА вважає, що на цю посаду має бути конкурс

В останні кілька днів в області загострилася ситуація з COVID-19. Щодня додається в середньому 30 нових пацієнтів. Серед лідерів за кількістю хворих – Чернігів та Прилуки.

-Станом на сьогодні у нас перевищення по двом показникам – коефіцієнт виявлення випадків (при нормі 11% маємо 11,91%), також перевищуємо по динамиці, – каже голова ОДА. Рішення про те, до якої карантинної категорії потрапить Чернігів та райони нашої області, – зеленої, жовтої ,помаранчевої чи червоної – прийматиме державна комісія. Про її вердикт, найімовірніше, стане відомо у суботу, 1 серпня.