Факт-новини: оперативні сюжети

Свідоцтва через дистанцію та дозатор

Featured Video Play Icon

У святковому вбранні, з посмішками на обличчях та в очікуванні свого першого дорослого документу. З самого ранку біля будівлі обласного педагогічного ліцею для обдарованої молоді вишикувалися випускники. Через карантин вони були на дистанційному навчанні і сьогодні вперше за 4 місяці зустрілися один з одним. Бачаться у стінах закладу ці діти востаннє, 2 роки навчання тут для них вже залишилися позаду. Сьогодні –визначний для них день – очікуваний випускний. Радості майбутні абітурієнти не стримують, діляться враженнями, розповідають, що робитимуть в подальшому.

Цьогоріч через пандемію коронавірусу випускний проходить у закладі дещо в незвичному форматі. Аби не створювати скупчення і на офіційній частині довго не затримувати дітей, спочатку вирішили віддати додатки, а вже потім – урочисто – свідоцтва про закінчення. За документом до ліцею по черзі заходять не більше 5-ох осіб, при цьому дотримуються відповідних карантинних застережень.

Після того, як отримали додатки, діти поспішають на подвір’я .Саме там цьогоріч проходить свято. Прощання з ліцеєм відбувається з дотриманням безпечної дистанції, задля цього тут створили спеціальні позначки. Кожен випускник стоїть на своїй і чекає на хвилюючу мить. І от нарешті 86 випускників отримують свідоцтва.

По закінченню урочистої частини на випускників чекала прощальна фотосесія і приємне спілкування.