НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові відновлюють дитячий садок, що на Подусівці: коли планують завершити роботи?

Featured Video Play Icon

На Подусівці тривають роботи з відновлення дитячого садка №19. Нагадаємо, об’єкт був суттєво пошкоджений внаслідок авіабомбардування 18-ої і 21-ої шкіл, а також влучань артилерії по території закладу у березні 2022. Тоді були пошкоджені система опалення, фасад та дах садочка, вибиті вікна і двері. Зараз же роботи з відновлення приміщення в розпалі. За останні два місяці вже виконали майже всі демонтажні роботи.

Чорнові роботи закінчуємо, опоряджувальні йдуть повним ходом. Також на сьогодні, як ви бачили, йде заміна мереж зовнішніх: каналізації, водопроводу, електричні мережі зовнішні не чіпляються, – розповів  керівник проєктів та програм у ТОВ  «БУДЕНЕРГОМОНТАЖ» Віталій Бушак.

Комплексна відбудова стала можливою за підтримки латвійського уряду у співпраці з Програмою розвитку ООН. Нагадаємо, в січні Чернігів відвідала делегація Латвійської Республіки на чолі зі спікеркою Саейму. Пані Дайга Мієріня зазначала, що пріоритетом для них є відновлення пошкодженої освітньої інфраструктури, насамперед шкіл і садків. Повне комплексне відновлення 19-го садочка – один з успішних прикладів співпраці Чернігова з міжнародними партнерами. За словами Віталія Бушака, вже закуплені матеріали для утеплення фасаду. До виконання цих робіт планують приступити найближчим часом. Також за декілька тижнів стартує ремонт покрівлі.

Система опалення наразі монтується. Ви могли бачити зсередини відкриті шахти, лотки. Це була вирізана, стара система. Зараз закуплена нова. Також комплектуються радіатори опалення. І це все буде змонтовано до початку опалювального сезону, – зазначив Віталій Бушак.

Відбудова триває і попри відключення світла. Це можливо завдяки чотирьом генераторам, які працюють 70 відсотків часу.   

Довеземо ще генераторів. Однак у терміни ми повинні вкластися. Те, що ми працюємо на генераторах, на якості роботи не відображається, – додав  Віталій Бушак.

Завершити відновлювальні роботи на об’єкті планують до кінця року.