Новини

У Чернігові поліцейські затримали торговця психотропами

Співробітники Чернігівського районного управління поліції викрили 37-річного місцевого мешканця, який збував партії психотропних речовин роздрібним наркодилерам. Зловмисника помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: Святий Миколай привітає більше 100 чернігівських дітей, батьки яких загинули на фронті

Оперативники Чернігівської поліції отримали інформацію про те, що 37-річний мешканець Чернігова торгує забороненими речовинами (солями альфа-PVP). Причому, «працює» не вроздріб, а винятково дрібним оптом: збуває психотропні речовини особам, які вже продають їх безпосереднім споживачам наркотиків.

Поліцейські з’ясували, що зловмисник діяв дуже обережно: ретельно перевіряв своїх замовників, «перестраховувався», спілкувався виключно через зашифровані месенджери. Також він щоразу змінював спосіб передачі «товару» замовникам: то особисто в руки, то через «закладки».

Після чергового документування факту збуту партії психотропів поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури та за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» затримали наркодилера. У його автівці та гаражі відбулися невідкладні обшуки. Слідчі поліції вилучили речові докази злочинної діяльності наркоторгівця.

Підозрюваного затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчий поліції готує повідомлення зловмисникові про підозру за ч. 2 статті 307 Кримінального кодексу України. Вона визначає відповідальність, зокрема, за збут психотропних речовин, вчинений повторно. Такі дії караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років.

Триває досудове розслідування.