НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Зимовий фестиваль. На Різдво у Чернігові водили Козу

Featured Video Play Icon

Два дні у центрі різдвяних святкувань тривав щорічний зимовий фестиваль “Де коза ходить, там жито родить”. Добре потішили містян фольклорні колективи з Чернігова та районів області, забави, ігри влаштували нам столичні музики. Відкрився фестиваль театральною постановкою “Вертеп”, за участю акторів інклюзивного театру “МІСТ”.

Щойно розпочалась вистава, як біля сцени почали гуртуватися відпочивальники. Емоції та почуття захоплювали і акторів, і глядачів.

Веселощі продовжились на етно-дискотеці. Колядки, народні пісні, жарти привезли на свято володарі глядацьких симпатій фестивалів та конкурсів, відомі за межами Чернігівщини творчі колективи “Оберіг”,”Глибока криниця” та “Пряля” Олишівської територіальної громади.

 Наступного фестивального дня до нас завітала Седнівська громада. Потішили містян концертною програмою, та ще нагодували смачним кулішем. У 200 літровому казані чоловіки з Великого Дирчина зварили 150 кілограмів польової козацької каші за автентичним рецептом.Так на Красній площі був встановлений черговий рекорд міста Легенд. Ті, хто долучився до процесу приготування були нагородженні спеціальною відзнакою, яку вручив секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако. Гуляння на Алеї Героїв завершилися запальною програмою від “Майстерні Українського свята”.