ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У чернігівських автобусах почали працювати контролери

Featured Video Play Icon

На автобусних маршрутах міста віднедавна працюють контролери. Вони перевіряють наявність у пасажирів квитків. Таким чином “Чернігівська транспортна компанія” не стільки ловить “зайців”, скільки привчає містян до того, що після оплати треба брати квиток і зберігати його до кінця поїздки.

Дивіться також: Додаткові рейси автобусів: як курсуватимуть автобуси №21, №25 та №28?

За 2-3 місяці у всіх автобусах і деяких тролейбусах Чернігова будуть встановлені валідатори для самостійної оплати транспортними чи банківськими картками. І тоді, якщо не взяти квиток, буде складно пояснити контролеру, що за проїзд ви сплатили.

За словами Артема Тарасенка, наразі контролери проводять роз’яснювальну роботу і ще жодного разу не викликали поліцію для виписування штрафу за безквитковий проїзд (його розмір, до речі, становить 240 гривень).

Наразі на автобусних маршрутах Чернігова працюють 5 контролерів. Кожен з них відповідає за певний район міста. Незабаром їхній штат розшириться до десяти, а коли в громадському транспорті з’являться стаціонарні валідатори, він стане ще більшим. Працюватимуть контролери на постійній основі.