Факт-новини: оперативні сюжети

Зимові канікули: у Чернігові організували незабутнє свято для школярів

Featured Video Play Icon

Яскраве завершення зимових канікул. В останні дні перед поверненням за парти на вихованців чернігівських клубів за місцем проживання, що належать до соціально незахищених категорій населення, чекала особлива розважальна програма. Упродовж двох із половиною годин малеча насолоджувалася грою в боулінг, різноманітними квестами та атракціями. Аби подарувати радість максимальній кількості дітлахів, захід проводили два дні поспіль. Підготували свято управління в справах сім’ї, молоді та спорту й центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання спільно з одним із розважальних комплексів міста.

Грали в боулінг, потім пішли грати в кімнату, там багато ігор було, – кажуть Злата й Соня.

Дуже сподобалося, настрій дуже хороший, – додає Аліна

Ми направили сюди дітей активних, які відвідують клуби за місцем проживання, які є нашими вихованцями і для яких ми хотіли окремо зробити подарунок за допомоги управління — зробити для них свято ще поки ідуть канікули, – розповів заступник директора КЗ ПНЗ «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» ЧМР Анатолій Вовк.

Діти раділи кожній збитій кеглі, брали участь в естафетах від ельфів-аніматорів, танцювали під сучасну музику — й зарядилися енергією на третю навчальну чверть. Опісля рухливої частини заходу на вихованців клубів за місцем проживання чекав майстер-клас із розпису різдвяно-новорічних пряників.

Нам давали глазур, ми розмалювали спочатку чоловічка, потім ялинку. Нам сказали, що після цього ми зможемо забрати ці пряники додому або з’їсти зараз. Я поділюся з мамою та з татом, тому що дуже люблю їх. Можливо, ще один пряник з’їм сама, – зазначила Настя.

Нагадаємо, клуби за місцем проживання — це один із видів позашкільної освіти для дітей та молоді, що фінансується з міського бюджету. На постійній основі, як у навчальний період, так і впродовж шкільних канікул, у них проводяться різноманітні майстер-класи, квести, діють тематичні гуртки, усе — виключно на безоплатній основі.

Особливість роботи клубів за місцем проживання саме така, що саме в канікулярний період ми ще більш активно проводимо заходи, тому що це час дозвілля дітей, вони не ходять до школи й потрібно наситити їхній час змістовним і цікавим дозвіллям. Тому ми запрошуємо їх у клуби. У нас проходять постійно заходи для них, новорічна серія заходів, сюди ми ще додаємо різні майстер-класи — діти можуть своїми руками зробити різні прикраси або листівки, – підкреслив Анатолій Вовк.

– Це важливо. Це кругозір, більше друзів знаходимо, бігаємо, стрибаємо, розвиваємося, досліджуємо світ, навчаємося та одержуємо задоволення, – зауважила Настя.

Усього в Чернігові працює пʼятнадцять дитячо-підліткових клубів. Вони розташовані в різних мікрорайонах міста. Аби дитина стала вихованцем будь-якого з них, батькам достатньо написати заяву та надати згоду на відвідування малечею клубу. Запис до гуртків відбувається за цією ж процедурою.