ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Звинуватив у корупції – пустила в хід руки: що сталося між Сериком і Рейко?

Featured Video Play Icon

На цьому відео зафіксовано момент, коли депутатка Чернігівської міської ради Марина Семененко (Рейко) хапає за горло чернігівського волонтера Олега Серика. Чоловік каже, інцидент стався після того, як він заявив про її причетність до корупції.

– Під час збору людей підійшла Марина Рейко. Я її запитав: чому вона через «Чернігівторг» продає будівельні матеріали військовій адміністрації втричі по завищених цінах. На що я отримав погрозу і вона мене взяла за шию, – розповів волонтер Олег Серик.

Цієї суботи у центрі міста відбулася неполітична акція, серед організаторів – Олег Серик. Поява на заході депутатки міськради від фракції “Європейська солідарність” у волонтера викликала запитання. За його словами, депутатка і сама може бути причетною до розкрадання коштів держави. Серик каже, фірма з якою пов’язують родину Марини Семененко (Рейко) продавала Чернігівській обласній військовій адміністрації будівельні матеріали для відновлення пошкоджених в ході бойових дій будинків за завищеними у 2-3 рази цінами. Зокрема, йдеться про купівлю за державні кошти пиломатеріалів по 15 тисяч за кубометр. Підтверджуючі документи Серик викладав кілька місяців тому у своїх соцмережах. Волонтер звинуватив депутатку у корупції, вона у відповідь пустила в хід руки.

-Ви депутат, що ви робите на акції, скажіть? Ми розмовляли з вами стосовно будматеріалів. Ви якого брали мене за горло своєю рукою? Що ви собі дозволяєте? Ви хто така, щоб брати людину за горло? Депутат, називається приїхав.

Раніше ми повідомляли, що поліція Чернігівщини проводить розслідування і перевіряє інформацію щодо закупівлі Чернігівською ОВА за бюджетні кошти матеріалів для аварійно-ремонтних робіт на пошкоджених росіянами об’єктах області за значно завищеними цінами. Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 201-2 КК України, за якою продаж гуманітарної допомоги, використання благодійних пожертв або укладання інших правочинів щодо розпорядження таким майном з метою отримання прибутку під час воєнного стану карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років та з конфіскацією майна. Про стан розгляду справи публічно в поліції не повідомляли. 

Сама ж депутатка прокоментувала інцидент з волонтером в соцмережах, сказавши, що це брудна політика і ніщо інше як спроба облити її брудом.