НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Шахрайський колл-центр

Featured Video Play Icon

Правоохоронці припинили діяльність міжнародного шахрайського колл – центру, що розташовувався у селі неподалік Чернігова. Оперативники провели в приміщенні санкціонований обшук.

Там правоохоронці виявили десятки ноутбуків, 4G модемів, мобільних телефонів, банківських карток, сімкарт українських мобільних операторів та чорнові записи. Як встановили поліцейські, підозрювані використовували SIP телефонію. Шахраї дзвонили не лише українцям, а й іноземцям.

Розповідаючи заздалегідь продумані легенди, входили до них в довіру. За однією з таких вигаданих історій громадянам розповідали, що їх прізвища фігурують у кримінальному провадженні. Щоб нібито якомога швидше укласти договір із адвокатом та погасити державні витрати, громадяни мали виконати покрокові вказівки шахраїв. Зокрема, перерахувати гроші на конкретний електронний гаманець.

В організації незаконної діяльності підозрюються 45-річний мешканець Прилук та два громадянина Російської Федерації. У поліції відкрили кримінальне провадження. Шахраям загрожує до трьох років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.