ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Звання та відзнаки: Чернігівських Захисників привітали зі святом

Featured Video Play Icon

Наступного ж дня після початку повномасштабної війни Сергій Гомон був у військкоматі. Каже, це рішення прийняв для себе миттєво.

Він – досвідчений сапер, – розміновував Іванівку, Ягідне, Слободу на Чернігівщині після відступу рашистів. Старшого солдата Сергія Гомона та багатьох інших військовослужбовців Чернігівського обласного та районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки 13 жовтня урочисто вітали з прийдешнім Днем Захисників та Захисниць Україні, який вперше буде відзначатися в умовах дії правового режиму воєнного стану. У сквері імені Богдана Хмельницького цього дня оголошували про присвоєння чергового військового звання, вручали грамоти та подяки і медалі від духовенства.

Тут зібрали військовозобов’язаних, які до повномасштабної війни були цивільними, але тепер вони отримали військовий досвід і продовжують службу. Полковник запасу Дмитро Брижинський, який керував обороною Чернігова, подякував їм за гарно виконану роботу під час забезпечення оборони Сіверщини.

Цей День Захисника і Захисниць України військові будуть відзначати, каже Олег Гончарук, святкуватимуть вже після перемоги