НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівців просять здавати кров для постраждалих від масованого ракетного удару

Featured Video Play Icon

Вранці, 2 січня, росіяни здійснили черговий масований обстріл України. Ворог випустив майже сотню ракет, вдаривши, зокрема, по цивільній та критичній інфраструктурі. Фахівці ДСНС рятують людей з-під завалів. Десятки постраждалих, які потребують невідкладної медичної допомоги. Чернігів не залишається осторонь і нині обласний центр крові повідомляє про необхідність поповнення запасів всіх груп з негативним резус-фактором. 

-У зв’язку з тим, що ми нещодавно зустріли Новий рік, відповідно, кількість донорів за вчора і сьогодні суттєво менша. Ми маємо потребу відновлення запасів, спираючись на загострення оперативної ситуації в Україні і просимо всіх, хто планував візит до нас, можливо відкладав його на пізніше – прийти вже зараз для того, щоби відновити ці запаси, – зазначила завідувачка відділу заготівлі крові та її компонентів  Анна Єременко.

Як зазначила Анна Єременко, часто люди кажуть, що не бачили запиту на їхню групу крові, проте, це не означає, що в них немає потреби. Здавати кров можна в будь-який будній день з 8:00 ранку до 13:00, проте, якщо кількість охочих збільшиться, то відповідно, у центрі продовжать і години роботи. Аби стати донором необхідно за декілька днів не вживати алкоголь, жирну, гостру їжу та мати добре самопочуття.