Новини

У Чернігові розпочала роботу місія ЮНЕСКО

Місія планує зібрати дані про пошкоджені об’єкти, серед яких П’ятницька церква, Антонієві печери, Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка та інші. Після збору відповідної документації та інформації буде підготовлено план реабілітації цих об’єктів.

Про це повідомляє  Міністерство культури та інформаційної політики України.

Читайте також: Понад 70 вибухів: окупанти обстріляли чотири громади на Чернігівщині

Місія працюватиме в Чернігові в рамках реалізації проєкту «Підтримка України в галузі культури та освіти через ЮНЕСКО: реагування на надзвичайні ситуації для всесвітньої спадщини та культурних цінностей: оцінка збитків та захист».

У роботі місії беруть участь представники міжнародних організацій, зокрема ІККРОМ та ЮНЕСКО, а також вітчизняні фахівці в галузі культури.

У тісній співпраці з Міжнародною радою з питань пам’яток і визначних місць (ІКОМОС), дорадчим органом Комітету всесвітньої спадщини і партнером-виконавцем проєкту, ЮНЕСКО прагне підтримати розробку плану реабілітації історичного центру міста Чернігова, включаючи територію об’єкта, внесеного до Попереднього списку всесвітньої спадщини України у 1989 році під назвою «Історичний центр Чернігова, IX-XIII ст.».