Факт-новини: оперативні сюжети

Зустріч з ветераном

Featured Video Play Icon

   Війна для ветерана Другої світової війни   I-го рангу, солдата  морської піхоти Петра Бондарєва розпочалася 22 червня  41-го з випускного у школі і закінчилася на три роки пізніше.  Адже служив він на кораблі-тральщику. Тож після війни довелося очищувати море від мін.

   Петро Бондарєв  нагороджений 3-ма орденами Вітчизняної війни II ступеня, 4-ма орденами «За Мужність», за участь в обороні Севастополя, медаллю Адмірала Нахимова, орденом «За оборону Заполяр’я». Про все це Петро Артемович розповів Чернігівському міському голові. 5 травня  Владислав Атрошенко  завітав до ветерана аби привітати   з Днем Перемоги.

Петро Бондарєв  60 років живе у Чернігові і має стільки ж років  трудового стажу.  Кандидат фізико-математичних наук.  25 років працював в  Чернігівському політехнічному інституті.   12 років викладав математику у Чернігівському вищому військовому авіаційному училищі льотчиків.

Петру Бондарєву  майже 98 років. Чоловік  має свій рецепт довголіття – не вживає алкоголь, не курить і займається фізкультурою. Під час зустрічі ветеран згадав безліч цікавих історій.