Факт-новини: оперативні сюжети

Знову до школи – чернігівські дітлахи повертаються за парти

Featured Video Play Icon

Першого вересня у Чернігові відзначали день знань. У школах зранку пройшли лінійки, але не для всіх учнів  – наприклад, у ЗОШ №25 обмежилися привітанням першокласників та їхніх батьків. Тим не менш, місця на майданчику ледве вистачило на всіх.

Привітати першокласників із початком нового етапу їхнього життя до 25-ї школи прибув і міський голова. Він попросив присутніх батьків не лаяти своїх чад за кожну погану оцінку, адже у кожної дитини є свої таланти і уподобання.

Цікаво, що спортивний майданчик, на якому проходила лінійка, був збудований завдяки бюджету участі – проєкт, поданий торік школою, зібрав достатньо голосів. Тому на 1-ше вересня приурочили і його офіційне відкриття.

Урочистості до дня знань провели також у школі №19. Тут на лінійку вийшли і майбутні випускники, учні 11-х класів. В цьому закладі теж не обійшлося без оновлень – якраз перед початком нового навчального року завершився капітальний ремонт басейну.

Провести своїх дітей до першого класу чернігівці приходили цілими сім’ями. Все ж, така подія буває раз на життя, тому треба все ретельно зафільмувати. Батьки розповідають – підготовка до школи не була чимось важким або коштовним. Найдорожчою покупкою виявився портфель. Після завершення урочистих лінійок батьків до шкіл не пускали через карантинні заходи. Тому першачкам доведеться освоюватися самостійно.