Новини

Пішли до річки і зникли: на Чернігівщині всю ніч шукали двох хлопчиків, які заблукали біля водойми

На Ніжинщині поліцейські спільно з громадськістю розшукали двох дітей, що заблукали поблизу водойми.

Сьогодні, близько 5-ї ранку, вдалося знайти двох хлопчиків, які ввечері напередодні пішли до річки і зникли. Близько сотні людей човнами, тракторами, автомобілями та у складі піших патрулів прочісували місцевість. Рятувально-пошукова операція за участі поліцейських, нацгвардійців, рятувальників та небайдужих місцевих мешканців у Ніжинському районі тривала всю ніч і увінчалася успіхом.

Читайте також: Чернігівські стрілки вибороли нагороди чемпіонату України

Повідомлення про зникнення дітей надійшло до поліції 14 липня близько 23-ї години. Стурбовані батьки повідомили, що двоє хлопчиків 2009 та 2011 років народження дві години тому пішли до річки і зникли.

На пошуки дітей по тривозі підняли особовий склад Ніжинського районного відділу поліції.

  • До пошуків долучилися нацгвардійці, співробітники ДСНС, місцеві мешканці та керівництво громади. Загалом понад сотня людей вночі ретельно прочісувала навколишню місцевість. Слід зазначити, що село Воловиця, де живуть хлопці, оточене водоймами – поряд річка Десна. Це значно ускладнювало пошуки. На щастя, наш оперуповноважений Сергій Стеценко чудово знає місцевість. Ми обстежили буквально кожен метр місцевості, де зникли діти, однак пошуки результату не дали. Тоді Сергій згадав про невеликий острівець, куди можна дістатися з води. І направив саме туди своїх знайомих на човнах. Вони й вивезли дітей, які дійсно були на острівці, – розповідає начальник Ніжинського райвідділу поліції Олександр Чепурний.

З’ясувалося, що звечора діти поїхали велосипедами до місцевого озера Супотин, яке з’єднане із затокою Десни. На березі покинули велосипеди і вбрід перейшли озеро, аби погуляти в лісосмузі. Коли почало сутеніти, хлопці вирішили повертатися додому, але заблукали.

– Діти продерлися крізь густі хащі і опинилися на острівці. Раніше я працював в рибінспекції, тому добре орієнтуюся в тій місцевості, – говорить оперуповноважений Ніжинського РВП Сергій Стеценко. – Доросла людина не зможе з суші пройти там, тож я попросив знайомого рибалку Сергія вночі поплисти туди і обстежити острівець з води. Звичайними дерев’яними човнами Сергій та його хрещена поплили туди. Дійсно, діти були на острівці – вони спали під деревом. Човнами їх вивезли на «велику землю».

Наразі життю дітей нічого не загрожує. Хлопців передали родичам. Нині ювенальні поліцейські проводять з цією родиною профілактичну роботу.