ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Зламані дерева та гілля: у Чернігові ліквідували наслідки нічної негоди

Featured Video Play Icon

Нічна негода, яка прокотилася Черніговом 7-го липня, не минула без сліду: в різних районах залишки відламаних гілок, також вітер звалив два дерева на Валу – каштан і клен. Прибирати все це взялися працівники КП «Зеленбуд».

-Особливо руйнувань нема ніяких, виїхала аварійна бригада, все розпиляли, забрали. Потім з великих заявок з кол-центру у нас була Гоголя, 8. Там розколовся старий здоровий клен, і гілля попадало на машини. Також оперативно виїхали, аварійність всю прибрали, – повідомив головний інженер КП “Зеленбуд” Олександр Москаленко.

Комунальні служби взялися за ліквідацію наслідків негоди ще з 5-ї години ранку. Свою роботу виконував і парковий пилосос City Ranger – прибирав з доріжок дрібні гілки та листя, які залишилися після бурі.

-Коли видаляємо дерево, ми його розрізаємо на дрова, завозимо на підприємство. Також завозимо гілля. Гілля потім в дробильній машині дробимо в щепу, потім офіційно утилізуємо на сміттєзвалищі, – зазначив Олександр Москаленко.

Комунальники зазначають, що порівняно з рештою області нашому місту відносно пощастило в плані збитків від негоди. За повідомленням «Чернігівобленерго», через бурю вранці без електропостачання були 260 населених пунктів, а от в самому Чернігові живлення залишалось безперебійним.