ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Збір на дрони: Захисники на передовій потребують техніку

Featured Video Play Icon

Наша колега, журналістка і ведуча телеканалу “Новий Чернігів” Діна Вонг боронить східні кордони України. Взимку цього року дівчина вступила до лав ЗСУ.  На сторінці в соціальних мережах вона ділиться як особистими спогадами, так і закликає активно донатити, оскільки  наразі її  побратими  мають потребу в сучасних дронах.

– Дрони – це те, що особливо необхідно, тому що за допомогою дронів ми ведемо спостереження за позиціями супротивника, з а допомогою дронів ми допомагаємо нашим міноментикам коригувати вогонь і таким чином вражаємо власне позиції супротивника,  – підкреслила військовослужбовиця Діна Вонг.

Збирати кошти для наших захисників, зокрема й для Діни, допомагає і  волонтерка Наталія Орлова. Вона організувала акцію для батьків, школярів та вчителів чернігівських шкіл. Ті містяни, які замість квітів на перше вересня обрали донат, поповнили загальний рахунок майже на 35 тисяч гривень. Іншу частину суми продовжують збирати користувачі соцмереж, аби наші захисники нарешті змогли одержати омріяну “пташку”.

– Наразі маємо 80+ тисяч і наша сума орієнтовна – це 100, 120 тисяч в залежності від комплектації і від цін, які будуть в день покупки. Тому що ціни змінюються і ми будемо брати повний комплект з додатковими батареями, тому що це дуже важливо – це подовжує час використання дрону, дає більше можливостей, – повідомила волонтерка Наталія Орлова.

Окрім дронів українські військовослужбовці потребують відновлення пошкоджених автомобілів. Адже бійцям постійно доводиться пересуватися дорогами, що постраждали внаслідок ворожих обстрілів. Волонтерка Наталія разом з іншими небайдужими чернігівцями також допомагала збирати кошти на ремонт транспорту для військових. 

Вона допомогла нам з побратимами закрити рахунок, який в нас був так би мовити в борг, тобто нам відремонтували машину, вона виставила цей рахунок в соціальних мережах, і власне люди, велике їм спасибі, почали скидати гроші, таким чином ми змогли закрити  ще один рахунок, який був відкритий на нас, – зауважила військовослужбовиця Діна Вонг.

– Вони прислали мені рахунок, який в них напевно що днів двадцять висів, хтось їм обіцяв оплатити, але він так і висів, але  я розумію, що машини, автівки на сході -це по-перше, розхідний матеріал, по- друге це – життя, тому що саме на них вони виїжджають, вони вивозять поранених, вони вивозять , – зазначила волонтерка Наталія Орлова.

Волонтерка наголосила, що підтримувати ЗСУ на фронті необхідно завжди, а особливо, коли стовпчики термометрів перетнуть мінусову позначку,  адже саме тоді  бійці потребуватимуть теплого одягу та додаткового оснащення.