ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Всесвітній День донора у Чернігові стартувала акція зі здачі крові

Featured Video Play Icon

Восьма ранку. Чернігівські поліцейські проходять реєстрацію донорів аби допомогти обласному центру крові поповнити запаси компонентів. Дату обрали не випадково – 14 червня у всьому світі відзначають день донора. Для працівників патрульної поліції здати кров та у такий спосіб долучатися до доброї справи – традиція.

Здати кров дуже важливо, в країні йде війна і ми кожен маємо якось допомагати нашим воїнам. І зараз дуже багато поранених, яким потрібна саме кров і я б хотіла стати донором щоби допомогти хоча б на цьому фронті, – розповіла інспекторка відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Чернігівській області Євгенія Топор.

Потреба поповнення донорського банку у місті є завжди, зокрема груп з негативним резус-фактором, розповідає директорка центру крові Лілія Бузницька. Для забезпечення всіх запитів вони щоденно мають приймати 25-30 донорів. 

Сьогодні у нас Всесвітній день донора, люди завітали, поліція, ЗСУ прийшли відзначити цей день і здати частинку себе, так би мовити,  для допомоги людям, воїнам нашим і всім, кому вона потрібна. З поліцією ми завжди на прямому зв’язку. Бувають такі моменти, коли дуже нам потрібна та чи інші група крові і ми завжди звертаємося і вони з радістю допомагають, – зазначила генеральна директорка Чернігівського обласного центру крові Лілія Бузницька.

Аби здати кров майбутні донори мають добре почуватися, за декілька днів не вживати алкоголь, жирну та гостру їжу. У день здачі – пройти медичний огляд та попередній аналіз крові. Більшість поліцейських стають донорами не вперше. Розповідають, що для них це можливість стати “супергероями” та в такий спосіб врятувати життя тих, хто цього потребує. 

Завжди ми здавали і в рамках акції, і в рамках підтримки наших колег, коли були постраждалі під час ДТП особливо і в бойових діях з 2014 року. Хочемо закликати інших мешканців Чернігова прийти, здати свою кров, адже вона дійсно рятує і не боятися цього, це насправді дуже просто, – підкреслила начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Чернігівській області Аліна Чемерис.

За словами Аліни Чемерис, долучитися до акції донорства у цей день планують понад 20 працівників патрульної поліції. Після здачі крові вони знову відправляться виконувати свої службові обов’язки та забезпечувати громадський порядок у місті.